Előzetesben a két embert lelövő győri presszós

Vágólapra másolva!
Fellebbezett a két ember lelövésével gyanúsított győri presszós és ügyvédje a győri bíróság határozata ellen, amely szerdán elrendelte az előzetes letartóztatást. A gyanúsított szerint jogos önvédelemből lőtt a hétvégén engedéllyel tartott puskájával.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság szerda reggel azt a 34 éves helybeli férfit, akit a vasárnap délelőtti kettős gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A döntés után Faragó Péter, a gyanúsított ügyvédje újságíróknak azt mondta: ő és védence is megfellebbezte a határozatot, mert szerintük a lövések jogos védelmi helyzetben dördültek el.

A gyanúsított a rendőrség korábbi közlése szerint, vita után, sörétes fegyverével sebzett halálra két embert. A Bercsényi ligeti vendéglátóhely tulajdonosa haragos viszonyban volt áldozataival, akik szombat este többekkel az ő presszójában szórakoztak. Hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt ment vissza vasárnap délelőtt "felelősségre vonni" a presszóst, aki az utcán lőtte le őket engedéllyel tartott sörétes puskájával.

Az [origo]-nak vasárnap a helyiek azt mondták, hogy szombat este még nyugodtan olvasgatta az újságot a Vadkan presszó tulajdonosa. A szomszédok rendes embernek ismerték a kétgyermekes családapát, és azt találgatták, hogy talán megfenyegethették, mert egyikük szerint "a Lajos nagyon bepöccent". A presszó törzsvendégei szerint a Vadkan csendes, nyugodt hely volt, a gyilkosság előtti estén egy nagyobb társaság szórakozott ott.