Előzetesben a balatonakarattyai gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség K. Andrást, a balatonakarattyai hármas gyilkosság gyanúsítottját. Az ötvenhat éves férfi két ember megölését korábban elismerte, a harmadik áldozat, egy 92 éves nő feltehetőleg azért vesztette életét, mert a K. András által megölt két ember nem tudta ellátni.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a balatonakarattyai többszörös gyilkosság gyanúsítottját a Veszprémi Városi Bíróság egy hónapra - közölte a megyei törvényszék szóvivője kedden. A bíróság azért döntött így, mert K. András már volt büntetve erőszakos cselekmény miatt, ezért fennáll a bűnismétlés alapos gyanúja és a szökés, elrejtőzés veszélye.

A rendőrség több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja a vasárnap hajnalban elfogott K. Andrást. A hatóság szerint a férfi két embert, egy férfit és egy nőt gyilkolt meg, de köze lehet a tetthelyen talált idős ember halálához is, aki ellátatlanság következtében hunyt el. A balatonakarattyai nyaralóban április 21-én találták meg a három holttestet. A rendőrség korábbi közlése szerint a gyilkosságot április első napjaiban követhették el. K. András elfogása után beismerte a két ember meggyilkolását.

Szombat délután az egyik sértett (egy 92 esztendős nő) fia telefonált a balatonalmádi ügyeletre, mert másfél-két hete semmit nem tudott Balatonakarattyán tartózkodó édesanyjáról, nem sikerült elérnie telefonon sem. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei zárva találták a nyaraló kapuját, a postaládában nagy mennyiségű újság, szórólap volt, illetve egy kulcscsomó.

Azzal jutottak be a házba, és az étkezőben két halottat találtak: egy 70 éves férfit és egy 54 éves nőt. A szemle során, egy másik helyiségben egy 92 éves nő holttestére bukkantak a rendőrök. A férfi az idősebb nő unokaöccse, az 54 éves nőt mozgássérült, magatehetetlen nagynénje ápolására fogadta fel.

Az elsődleges adatok, benyomások alapján a rendőrök gyanúja az volt, hogy ismerős követhette el a bűncselekményt, kutatásra semmi sem utalt, a haszonszerzési cél szinte kizárható volt. Az adatgyűjtés során a rendőrök telefonlistákat kértek be, így került látóterükbe K. András, az 56 éves férfi korábban az ápolónő élettársa volt, de az utóbbi időt fegyveres rablás miatt börtönben töltötte, ahonnan tavaly nyáron szabadult.