Eladó az egykori zugligeti villamosmegálló

Vágólapra másolva!
Hatvanegy millió forint a forgalmi értéke az egykori 58-as villamos megállójának, amelyet a XII. kerület most eladásra kínál. A műemléképület 1977 óta funkció nélkül áll, felújítására nincs pénz.
Vágólapra másolva!

Több ingatlant próbál új feltételekkel eladni a XII. kerületi önkormányzat - írja az ittlakunk.hu, kerületi hírekkel foglalkozó online oldal. Az épületek között van a lóvasút egykori végállomása a Zugligeti út 64. alatt.

A Budai Közúti Vaspálya Társaság 1868-ban indította el Zugliget felé lóvasút-járatait, 1896-tól, a millennium évétől már villamos járt erre, akkor kapott az állomás téglaépületet, a húszas években pedig a nyitott peron helyére kétszintes épületrészt építettek. Ekkor már nem végállomás volt, az 58-as járatot meghosszabbították. 1977-ben a villamos megszűnt, az épület műemlékként funkcionált, helyrehozatalára elképzelések ugyan voltak, de a kivitelezésre nincs pénz - írja a portál.

Az Urbanista blog úgy tudja: az ingatlanértékelési szakvéleményben megállapított forgalmi értéke több mint 61 millió forint, amely a versenytárgyalás eredményétől függően emelkedhet.