Meghosszabbították a nyomozást a Velencei-tó kapuja ügyében

Vágólapra másolva!
Újabb három hónapig nyomozhat a rendőrség és az ügyészség a hatalmas beruházás után, amely miatt a velencei önkormányzat és egy parlamenti képviselő is feljelentést tett. A Velencei-tó partján félbehagyott hatalmas fejlesztés a nyáron is tovább kísértheti a fürdőzőket.
Vágólapra másolva!

Három hónappal meghosszabbították a Velencei-tó kapuja elnevezésű beruházás miatt indított nyomozást - közölte a Fejér Megyei Főügyészség hétfőn. Az ismeretlen tettes ellen tavaly indított nyomozást július 23-ig hosszabbították meg, a nyomozást fokozott ügyészi felügyelet mellett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

A velencei önkormányzat tavaly októberben tett feljelentést a beruházás ügyében, és fel is bontotta a projekt kivitelezőjével kötött vállalkozói szerződést. L. Simon László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője tavaly november 5-én szintén feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Velencén 2008 júniusában jelentették be, hogy európai uniós támogatással 2,26 milliárd forintos turisztikai fejlesztés valósulhat meg kiemelt projektként. A Velencei-tó kapuja elnevezésű beruházás 1,58 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással indult. A tervek szerint 80 ezer négyzetméternyi területen újították volna meg a tó partját, egyebek mellett homokos partszakaszt és részben fedett, fűtött, illetve klimatizált korzót alakítottak volna ki.

A fehér homokos lídó és tóparti pláza helyett azonban idén is csak a két éve álló, lehangoló betontorzó áll a velencei strandon. Egy lángosért, hekkért kilométereket kell gyalogolni, a régi büfések tönkrementek, a tópartra tervezett magyar Dubajból semmi nem lett. A beruházásról készített helyszíni riportunkat itt olvashatja.