Önvédelemre hivatkozik a két embert lelövő győri presszós

Lövöldözés Győrben, egy presszó tulajdonosa lelőtt két vele vitatkozó embert, helyszínelés
Vágólapra másolva!
Egy presszó 34 éves tulajdonosa engedéllyel tartott sörétes puskájával lőtt rá két vele vitatkozó emberre, a sérültek életét a mentők egyórás helyszíni küzdelemmel sem tudták megmenteni. A rendőrséget maga az elkövető hívta ki, aki önvédelemre hivatkozott.  
Vágólapra másolva!

Lövöldözés volt vasárnap délben Győr belvárosában, ketten meghaltak - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség lezárta a helyszín környékét, vagyis a Bercsényi-ligetben levő presszóhoz vezető utakat. A tettes a presszó tulajdonosa, aki a gyilkosságok után maga értesítette a rendőrséget, és nem tanúsított ellenállást, amikor előállították.

Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítója szerint kevéssel délután négy óra után feloldották az utca lezárását, a helyszínelés feltehetően véget ért. Ekkor már csak néhány rendőr és tűzoltó tartózkodott a helyszínen, utóbbiak egyike slaggal mosta az aszfaltot, feltehetően a nyomokat takarította.

Kocsis Tünde szóvivő szerint régebb óta haragos viszonyban volt a Bercsényi-ligeti vendéglátóhely harminc év körüli tulajdonosa és vele egykorú két áldozata. Utóbbiak egy társasággal szombat este a vendéglátóhelyen szórakoztak. Az éjszakába nyúló mulatozás végén, hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány hangoskodó tagját.

A két későbbi áldozat emiatt délelőtt 11 óra tájban visszament "felelősségre vonni" a presszóst, aki a vita után az utcán lőtt rájuk - tette hozzá a szóvivő. A Kisalföld című helyi újság úgy tudja, a tulajdonos sörétes puskával lőtte mellbe az egyik férfit. A másik autóval akart elmenekülni, őt a szélvédőn át lőtte le.

Kocsis az [origo]-nak azt mondta, több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoznak az ügyben, a 34 éves presszótulajsonos a gyanúsított. A szóvivő azt nem tudta megmondani, hogy miért hívta a rendőrséget a férfi, miután lelőtte két haragosát, de azt mondta, hogy tisztában volt a tettével, és önvédelemre hivatkozott.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba
A helyszínelés jelenleg is tart, az utcát lezárták

A férfi előállításakor nem tanúsított ellenállást, rendőrségi kihallgatása még tart.

A tulajdonos engedéllyel tartott sörétes puskájával lőtt le két vele vitatkozó embert, a sérültek életét a mentők egyórás helyszíni küzdelemmel sem tudták megmenteni. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ügyeletese az [origo]-nak későbbre ígért tájékoztatást.

Tudósítónknak a Vadkan nevű presszótól nem messze lakó egyik szomszéd azt mondta, délelőtt fél tizenegy körül hallották meg a lövéseket. A két llenfelét lelövő férfi apja és anyja is vadász, feltehetően ezért lehetett fegyvere - tette hozzá. A presszó egy kertvárosias környék utcájában áll, magát a szórakozóhelyet egy ház földszintjén alakították ki. Tudósítónk szerint a hely nem talponálló, hanem rendezett benyomást kelt. Mindkét szomszédos házon kint van az "eladó" tábla.

Március eleje óta ez a nagyadik olyan gyilkossági eset, amelyet valamilyen lőfegyverrel követtek el. Március 16-án egy magyarlukafai vadász leplezett le az erdőben egy orvvadászt, aki erre lelőtte. Négy nappal később Budapest XV. kerületében, egy lakásban lőtte agyon egy férfi a 64 éves ismerősét. Április 18-án kettős gyilkosság történt Sopronban: az Anger réti lövészklubban agyonlőtték a klub elnökét és egyik ismerősét. A tettesek a helyszínről fegyvert és pénzt zsákmányoltak, majd elmenekültek. A gyilkosság három középiskolás gyanúsítottját másnap elfogta a rendőrség.