Bruce Willis a tévészékház elé megy

die hard 5, Bruce Willis
Vágólapra másolva!
Három hétig forog Budapest utcáin Bruce Willis akciófilmje, a Die Hard-sorozat ötödik része. A BKK közleménye szerint sok helyen lesz forgalomkorlátozás emiatt: például a tévészékház előtt, a Vörösmarty utcában és a Bajcsy-Zsilinszky úton.
Vágólapra másolva!

Április 23-a és május 14-e között több különböző budapesti helyszínen zajlik majd a Bruce Willis főszereplésével készülő "A Good Day to Die Hard" című film forgatása. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) örül, hogy a fővárosban készül a Die Hard-sorozat ötödik része, mert jó, hogy Budapest egyre több nagyszabású produkciónak szolgál helyszínként. A forgatás ugyanakkor kellemetlenségeket is okoz majd, számos utcát hosszabb-rövidebb időre lezárnak.

Forrás: InterCom
Forrás: InterCom

Április 23-ától az V. kerületi Szabadság téren, az egykori tévészékház előtt forgatnak, emiatt a teret és a környékbeli utcákat 22-étől két napra lezárják. 23-án és 24-én a Vörösmarty utcában is lesz forgatás, emiatt lezárják a Csengery utca, a Vörösmarty utca, a Jósika utca és a Dob utca kisebb szakaszait. A BKK közleménye szerint "a lezárt területen belül csak az ott lakók közlekedhetnek gyalogosan, a helyszínt biztosító kísérettel."

Forrás: BKK
Forrás: BKK

A következő vasárnap, azaz április 29-én a Városligeti fasorban dolgozik majd a stáb, a környéken is kisebb lezárásokra kell számítani, és a felvételek idején a Dózsa György úton néha majd megállítják a forgalmat pár percre. A legnagyobb forgalomkorlátozásokra a május 3-áról 4-ére virradó éjjel kerül sor: este nyolctól reggel hatig teljesen lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat az Arany János utcától az Andrássy útig, és több oda vezető kisebb utcát is lezárnak. Csak a gyalogosok és a biciklisek mehetnek be kísérettel. A környékről az autó- és a buszforgalmat elterelik.

Forrás: BKK
Forrás: BKK

Május 5-6-án a stáb a Szépművészeti Múzeumban forgat, utána pedig 14-éig ismét a Szabadság téren zajlik majd a munka. Azt a környéket erre a körülbelül egy hétre ismét lezárják. Ezen kívül május 8-án, kedden 6 órától 20 óráig a XIV. kerület, 56-osok tere Damjanich utca és Dembinszky utca közötti szakaszán lesz filmforgatás, a megállási tilalom egy nappal korábban lép hatályba.

A Die Hard-sorozat ötödik részéről és a magyarországi forgatásról mindent megtudhat itt.