Rablót fogott egy LMP-s képviselő

Vágólapra másolva!
Egy fekete pulóveres rablót üldözött és kapott el a fővárosban egy LMP-s önkormányzati képviselő szombaton. Gajárszki Áron a Tétényi út közelében hallotta meg az áldozat segélykiáltásait. A képviselő az épülő metró bejáratánál egy biztonsági őrt kért meg, hogy hívjon rendőrt, aki ezt megtagadta, sőt felszólította őket a terület elhagyására - közölte Gajárszki Áron.
Vágólapra másolva!

Gajárszki Áron, az LMP újbudai önkormányzati képviselője utcai rablót fogott el Kelenföldön - közölte az LMP sajtóosztálya. Tájékoztatásuk szerint a politikus szombaton szomszédjaival a házuk környékét takarította, amikor kiáltozásra lett figyelmes a Tétényi út irányából. Egy fiatalember kért segítséget, akitől - mint később kiderült - egy másik férfi a buszmegállóban, fenyegetéssel vette el értékeit.

A futva menekülő, fekete pulóveres elkövetőt az LMP politikusa üldözőbe vette. Futás közben a rabló elkezdte eldobálni a lopott holmit, de a politikus az épülő négyes metró kelenföldi megállójánál beérte és feltartóztatta a férfit.

Gajárszki Áron beszámolója szerint a "gazembert" a felsőjénél tartotta fogva, amíg kiérkeztek a rendőrök. A rablót behúzta a metróbejárathoz, és megkérte a biztonsági őrt, hogy hívja a rendőrséget. "Az megtagadta ezt, sőt felszólított a terület elhagyására". Ezért ő telefonált a kerületi kapitányságra, ahonnan előbb járőrök, majd nyomozók érkeztek, és őrizetbe vették a rablót - írja a blogján közölt élménybeszámolóban Gajárszki.