Erős hangú csecsemőt hagytak a békéscsabai kórház inkubátorában

Vágólapra másolva!
Szép a bőrszíne, és erős a hangja annak a csecsemőnek, akit szombaton délelőtt hagytak a békéscsabai Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett inkubátorban. A Réthy Csilla nevet kapta.
Vágólapra másolva!

Egy egészséges újszülöttet hagytak szombat délelőtt a békéscsabai Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett inkubátorban. A kislány a Réthy Csilla nevet kapta - közölte Baji Sándor, az intézmény gyermekosztályának vezető főorvosa.

A főorvos szerint a kórház bejáratánál elhelyezett inkubátor 11 óra 10 perckor jelzett a gyermekosztályra. A főnővérrel azonnal a helyszínre mentek, és egy felöltöztetett, vastag plédbe beburkolt gyermeket találtak az inkubátorban. Az elvágott köldökzsinór gézzel volt becsavarva, a kislány néhány órája született.

Az újszülött egészséges, 2540 gramm súlyú, és 47 centiméter hosszú, szép a bőrszíne, és erős a hangja, az újszülöttosztályon védőoltást és antibiotikumot kapott.

A gyermek a Réthy vezetéknevet a békéscsabai kórház nevéről kapta, a keresztnevét pedig a naptár szerint a legközelebbi női név alapján választották ki: vasárnap Csilla névnapja lesz.