Bérlőt keresnek a vár alatti pincerendszerre

Vágólapra másolva!
Bérbeadná a Várgondnokság Nonprofit Kft. a korábban bormúzeumként működő pincerendszert. A pályázati felhívás szerint a bérlőnek pincei körülmények között működtethető turisztikai szolgáltatást kell nyújtania, amely nem sérti a közerkölcsöt.
Vágólapra másolva!

A Várgondnokság Nonprofit Kft. pályázati felhívást tett közzé a Palota út, Szent György utca, Kisköz és Nyugati Várfal közötti területen helyreállított 1345 négyzetméteres középkori pincerendszer bérbeadására. A pince korábban bormúzeumként működött.

A legfrissebb Hivatalos Értesítőben megjelent kiírás szerint a bérlőnek pincei körülmények között működtethető, múzeumi jellegű kulturális és turisztikai szolgáltatást kell nyújtania. Csak olyan hasznosítási módot fogadnak el, amely biztosítja, hogy a bérlemény a közönség számára látogatható legyen.

A jövőbeli bérlő feladata lesz a helyszín kialakítása, szükség szerint saját berendezési tárgyak elhelyezése, valamint a működéshez szükséges engedélyek beszerzése. A hasznosítási program célja a kiírás szerint a pincerendszer és környezete turisztikai fogadóképességének, vonzerejének fejlesztéséhez való hozzájárulás. A pályázatok elbírálásánál a bérleti díj esik legnagyobb súllyal a latba, utána a program minősége és a tervezett kialakítás, megjelenítés számít majd. Ha több pályázat is egyforma pontszámot kap, az nyer, aki magasabb bérleti díjat ajánl.

A pincerendszert azzal a feltétellel adják bérbe, hogy ott csak olyan rendezvény valósulhat meg, amely nem sérti a közrendet és a közerkölcsöt, valamint összeegyeztethető a hely kiemelt jelentőségével. A bérlőnek el kell fogadnia azt is, hogy a bérbeadó a szerződést indokolás nélkül, rendes felmondással megszüntetheti. A területet 5+2 évre adják használatba. A pályázatokat harminc napon belül kell benyújtani, utána tíz napon belül születik meg a döntés.

(Cikkünkben korábban tévesen az szerepelt, hogy a Várgondnokság a Budavári Labirintusra keres bérlőket. A tévedésért az érintettek és olvasóink elnézését kérjük - a szerk.)