Előzetesben a soproni gyilkosok

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság pénteken azt a három fiatalt, akiket a Sopronban kedd este elkövetett kettős gyilkosságban való részvétellel gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

A határozat egyikük esetében jogerős, a másik két gyanúsított viszont fellebbezést jelentett be. Azokat a megyei törvényszék bírálja majd el - közölte a zárt ajtók mögött meghozott végzést ismertetve Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.

Két embert öltek meg Sopronban kedden este. A gyilkosság egyik áldozata a lövészklub 53 éves elnöke, a másik a férfi 43 éves ismerőse. A Kisalföld.hu szerda délelőtt már úgy értesült, hogy a tetteseket el is fogták, ezt pedig rövidesen megerősítette a rendőrség is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője ugyanis szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: három, 19 és 20 év körüli férfit gyanúsítanak a keddi gyilkosság elkövetésével. Garamvölgyi László elmondta: kedd este tíz órakor érkezett bejelentés a soproni rendőrkapitányságra hozzátartozóktól arról, hogy egy 43 éves helyi férfi egy, a lövészklub vezetőjével történt találkozóról nem ért haza, és nem tudnak róla semmit. A soproni rendőrök a helyszínen két halottat találtak, az egyik a keresett 43 éves férfi, a másik pedig a lőtér 53 éves vezetője.

Megállapították, hogy a gyilkosok több lövéssel végeztek az áldozatokkal, és azt is, hogy a lőtérről három lőfegyvert és lőszereket vittek el.