Átvilágított cég világíthatja át a minisztériumokat

Vágólapra másolva!
Öt hónapon át kérdezgetik majd a tárcák dolgozóit arról, hogy érzik magukat a munkahelyükön. A megbízást elnyerő cég a Gyurcsány-kormány alatt is kapott állami megbízást, emiatt szerepelt a fideszes elszámoltatási kormánybiztos listáján.
Vágólapra másolva!

Szerződést kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a közbeszerzési pályázaton nyertes IFUA Horváth & Partners Kft.-vel mind a nyolc minisztérium átvilágítására.

A Kormany.hu-n megjelent szerződés szerint a KIM közel negyvenmillió forintot fizet a cégnek, amely felméri, majd értékeli az egyes minisztériumok belső működését. A szerződés szerint a cég papíralapú és elektronikus kérdőíveken kérdezi majd a tárcák munkatársait, hogy mennyire szeretnek ott dolgozni, min változtatnának.

A "Stratégiai tervezés megújítása a közigazgatásban" című projekt keretében az IFUA Horváth & Partners mintegy öt hónapon át vizsgálja majd az összes minisztériumot, végignézik azt, hogy milyen korú munkatársak dolgoznak a tárcáknál, milyen dokumentumok, folyamatok szerint dolgoznak.

Az IFUA Horváth & Partners a Gyurcsány-kormány alatt is elnyert egy kiterjedt, átvilágításra és racionalizálásra vonatkozó kormányzati megbízást, majd a kormányváltás után szerepelt azon a listán, amelyet Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos állított össze. A listán az a nyolcvanöt magáncég szerepelt, amely 2002 és 2010 között kötött szerződést állami megrendelésekre.