Három fiatal gyilkolt a soproni lőtéren

Vágólapra másolva!
Kettős gyilkosság nyomaira bukkantak a rendőrök Sopronban - közölte a megyei főkapitányság sajtóügyeletese szerda reggel. Egy lőtér vezetője és egy másik ember az áldozat. Az elkövetőket szerdán délelőtt elkapták.
Vágólapra másolva!

Megöltek két embert Sopronban kedden este. A gyilkosság egyik áldozata a lövészklub 53 éves elnöke, a másik a férfi 43 éves ismerőse. A Kisalföld.hu szerda délelőtt már úgy értesült, hogy a tetteseket el is fogták, ezt pedig rövidesen megerősítette a rendőrség is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője ugyanis szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: három, 19 és 20 év körüli férfit gyanúsítanak a keddi gyilkosság elkövetésével. Garamvölgyi László elmondta: kedd este tíz órakor érkezett bejelentés a soproni rendőrkapitányságra hozzátartozóktól arról, hogy egy 43 éves helyi férfi egy, a lövészklub vezetőjével történt találkozóról nem ért haza, és nem tudnak róla semmit. A soproni rendőrök a helyszínen két halottat találtak, az egyik a keresett 43 éves férfi, a másik pedig a lőtér 53 éves vezetője.

Megállapították, hogy a gyilkosok több lövéssel végeztek az áldozatokkal, és azt is, hogy a lőtérről három lőfegyvert és lőszereket vittek el. A soproni kapitányság ekkor jelentette az esetet az országos rendőrfőkapitánynak, aki azonnal a helyszínre irányította a készenléti rendőrség bevetési századát. A szóvivő ezt azzal indokolta, tartani lehetett attól, hogy az elvitt éles lőfegyverekkel újabb bűncselekményeket követhetnek el. Elmondta, a nyomozás során azt állapították meg, hogy valószínűleg kedd este 18.40 és 19.10 között történt mindkét gyilkosság a lőtéren.

A feltételezések szerint az 53 éves lőtérvezető egyedül tartózkodott a helyszínen, amikor két fiatalember jelent meg azzal, hogy lőni szeretnének; egyiküket ismerhette, mert a lövészklub tagja volt. A két fiatalembernek volt egy harmadik társa is, ő kint várakozott.

Garamvölgyi László arról beszált, hogy a gyilkosságot milyen módon követték el, de jelezte: az "látszólag minden ok nélkül" történt. Az elkövetők éppen a holttestet akarták eltüntetni, amikor a megbeszélt találkozóra a lövészklubba érkezett a 43 éves férfi. A fiatalemberek ekkor őt is lelőtték, majd a fegyverekkel és több tízezer forint zsákmánnyal elmenekültek.

A szóvivő elmondta, jelenleg is tart a három gyanúsított kihallgatása, akiket a kedd este elrendelt "klasszikus forrónyomos" üldözés során sikerült elfogni szerda reggel 9 órakor Sopronban. Hozzátette: a gyanúsítottak közül ketten helyiek, és valamennyien büntetlen előéletűek.

Garamvölgyi László azt hangoztatta, hogy a nyomozás során olyan bizonyítékokat sikerült beszerezni, ami a gyanúsítottak őrizetbe vételét megalapozza. "Személyi és tárgyi bizonyítékokkal rendelkezünk" - fogalmazott.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Rendőrségi autók állnak egy a lőtérre vezető úton