Szökés és fekvőgipsz miatt csúszik a Cozma-per

Vágólapra másolva!
Csak májusban hoznak ítéletet a Marian Cozma megölésével párhuzamosan tárgyalt garázdaság ügyében. Az ügyészség 25 embert vádolt meg a Cozma-gyilkosság éjszakáján történt verekedés miatt, az egyikük most szökésben van, a másikuk pedig fekvőgipszben, ezért csúszik a tárgyalás.
Vágólapra másolva!

Csak május közepén folytatódik a per a Cozma-gyilkosság kapcsán elkövetett garázdaság bűntette ügyében - mondta a Veszprémi Törvényszék szóvivője szerdán. Áprilisban kellett volna folytatódnia a pernek, ám a tizenkettedrendű vádlott szökésben van, ellene elfogatóparancsot adott ki az ügyben első fokon eljáró bíró, míg egy másik vádlott fekvőgipszben van.

A Cozma-gyilkosság kapcsán elkövetett garázdaság bűntette ügyében a per május 14-én perbeszédekkel folytatódik, és várhatóan május végén ítéletet is hoz a bíróság. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Az emberölés ügyében 7 ember ellen emeltek vádat, ebben a perben az MTI információja szerint április 27-én hirdet jogerős ítéletet a Győri Ítélőtábla. Az ügyészség emellett 25 embert vádolt meg csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével; ez a per 2010 júniusában kezdődött a veszprémi városi bíróságon.