A Jobbik nemmel szavaz Áder Jánosra

Vágólapra másolva!
Részt vesznek az államfőválasztáson a Jobbik képviselői, de nemmel voksolnak, jelentették be a párt elnökségének ülése után. A Jobbik aláírásokat próbál gyűjteni Morvai Krisztina jelöltségének a támogatására.
Vágólapra másolva!

A Jobbik szerdai elnökségi ülésén úgy döntöttek a párt vezetői, hogy a párt képviselői részt vesznek a várhatóan május 2-i államfőválasztáson az országgyűlésben, és nemmel szavaznak Áder Jánosra, a Fidesz-KDNP jelöltjére - jelentette be Balczó Zoltán az elnökség ülését követő sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki párt alelnöke bejelentette azt is, hogy a Jobbik szerdán megkezdi az aláírásgyűjtést az országgyűlési képviselők között Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő hivatalos államfőjelöltsége érdekében. Balczó Zoltán emlékeztetett rá, hogy a jelöltséghez 78 képviselő aláírása szükséges, ezért a Jobbik megpróbál fideszes, kereszténydemokrata és független képviselőket meggyőzni Morvai Krisztina támogatásáról.

A Jobbik alelnöke megismételte, hogy álláspontjuk szerint Schmitt Pál plágiumügye és lemondása után közvetlen elnökválasztásra lett volna szükség az államfői poszt tekintélyének és méltóságának a helyreállítása érdekében.

A parlament a tervek szerint május 2-i ülésén szavaz a Fidesz államfőjelöltjéről. Az ellenzéki pártok közül eddig az MSZP, az LMP és a Demokratikus Koalíció azt jelentette be, hogy nem vesznek részt a szavazáson. A köztársaságielnök-jelölt kiválasztásáról szóló írásainkat itt olvashatja.