Ketten kerültek előzetesbe a terrorelhárítás akciója után

Vágólapra másolva!
Kábítószerrel való visszaélés miatt került előzetes letartóztatásba két férfi abból a 23-ból, akiket a VIII. kerületi Diószeghy utcában végrehajtott akcióban fogtak el a terrorelhárítók a múlt pénteken.
Vágólapra másolva!

A Terrorelhárítási Központ (TEK) múlt pénteki budapesti akciója során elfogott huszonhárom ember közül két gyanúsított, H. József és O. Antal előzetes letartóztatásáról intézkedett a Pesti Központi Kerületi Bíróság kábítószerrel visszaélés bűntett miatt. A kényszerintézkedés 30 napra szól. A bíróság a döntését azzal indokolta, hogy a gyanúsítottak - szabadlábon hagyásuk esetén - befolyásolhatják a büntetőeljárásban kihallgatandó tanúkat, ezzel meghiúsítanák a bizonyítási eljárást, illetve tartani lehet attól, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A TEK múlt pénteken, a hajnali órákban egy VIII. kerületi, Diószeghy Sámuel utcai többemeletes lakóházból a kerületi kapitányság felkérése nyomán kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt 23 embert állított elő. Az akcióban több mint 120 TEK-munkatárs vett részt. Ezzel "a péntek hajnali művelet a Terrorelhárítási Központ eddig legnagyobb létszámban végrehajtott akciója volt" - írták az akkori közleményben. Mint hozzátették, a művelet idejére a TEK munkatársai lezárták a Diószeghy utcát.

A rendőrök a házkutatások során kábítószer terjesztésére utaló, mintegy 150 adag kicsomagolt, kábítószergyanús anyagot foglaltak le, valamint "közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket" és nagyobb mennyiségű, zárjegy nélküli cigarettát találtak. Az ügyben a VIII. kerületi rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.