A Zöld Pardon szerint nem kell engedély az épületeire

Vágólapra másolva!
A Zöld Pardon szerint nem szükségesek engedélyek az újonnan épülő szórakozóhely épületeihez, mert 180 napnál rövidebb ideig állnak majd. A ZP a Rákóczi híd budai hídfőjénél épül, ami a környéken levő Infopark vezetője szerint veszteséget okozhat az Infoparkban dolgozó német cégeknek.
Vágólapra másolva!

A Zöld Pardon a Magyarországon érvényes rendelkezések figyelembevételével, a szakhatóságokkal és önkormányzatokkal folyamatosan egyeztetve épül - közölte a szórakozóhely vezetősége szombaton az MTI-vel. Hozzátették, hogy az épületeiket ideiglenesen, 180 napnál rövidebb időre fogják felállítani, ezért azok nem engedélykötelesek. A Zöld Pardon vezetősége az Index hírportál pénteki cikkére reagált, amelyben azt írták, hogy az Infopark üzemeltetője, az IVG Hungary Kft. ellenzi, hogy a Zöld Pardon a közelükben, a Rákóczi híd budai hídfőjénél épüljön, mert álláspontja szerint a zaj az ott lévő német cégeknek veszteséget okoz.

A Zöld Pardon közleménye viszont saját jogi szakértőik egybehangzó álláspontjára hivatkozva tudatja, hogy a jelenleg általuk bérelt területre engedélyeztetési szempontból ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a korábbi, Goldmann György téri helyszínre, a nagyobb fesztiválokra (pl. Sziget) vagy a több hónapos adventi vásárokra.

A szórakozóhely vezetőségének közlése szerint habár nagyon feszített idő áll rendelkezésre az engedélyek beszerzésére, ezekkel nem állnak rosszabbul, mint tavaly. Hozzáteszik, a csúszás tényleges oka, hogy a XI. kerület a területet tulajdonló cégben tulajdonrésszel rendelkezik, így nem tud eljárni, mert a törvény értelmében az ügyeket kormányhivatal bevonásával kell intézni, ami jelentősen megnövelte az engedélyeztetés idejét. Minden érintett hatóság "gőzerővel" dolgozik azon, hogy április 19-ig ki tudják adni az engedélyeket - írják.

Kitérnek arra is, hogy levélben és személyesen is többször egyeztettek Kay-Uwe Blandow-val, az Infopark ügyvezető igazgatójával, de ezek nem vezettek eredményre. Véleményük szerint az igazgató "többszörösen kompromisszumképtelennek bizonyult, hatósági jogköröket tulajdonított magának, és megakadályozta, hogy zajszakértőnk bejusson az épületbe".