Meggondolták magukat a szigetszentmiklósi osztályfőnökök

Vágólapra másolva!
Mégis helyükön maradnak annak a szigetszentmiklósi gimnáziumnak az osztályfőnökei, ahol vita robbant ki az igazgatóváltás körül. Az intézmény fenntartója a tanárok tiltakozásával szembemenve nevezett ki új vezetőt az iskola élére, és emiatt fenyegetőztek korábban az osztályfőnökök lemondással.
Vágólapra másolva!

"Az elmúlt napok eseményeit mérlegelve, diákjaink érdekeit előtérbe helyezve úgy döntöttünk, hogy az osztályfőnökségről való lemondásunkat visszavonjuk, megbízatásunkat folytatjuk, az osztályfőnöki munkával járó összes feladatunkat maradéktalanul ellátjuk" - ez a közlemény jelent meg a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium honlapján "az osztályfőnöki munkaközösség tagjai" aláírással.

Az osztályfőnökök ezzel megváltoztatták korábbi, április 4-én bejelentett lemondásukat, amit a következővel indokoltak: "az újonnan kinevezett igazgatóval való együttműködést lehetetlennek tartjuk".

A szigetszentmiklósi Batthyány gimnázium körül az után robbant ki országos figyelmet kiváltó konfliktus, hogy a fenntartó, a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) érvénytelennek nyilvánította az igazgatói pályázatokat az egész megyében, és egy olyan igazgatót nevezett ki az iskola élére, akit se a tantestület, se a szülők, se a diákok nem támogattak. A fenntartó PMIK ugyanis a tantestület választásával szembemenve nem a korábbi igazgatót, Czita Zoltánt nevezte ki ideiglenes igazgatónak az új pályázati eljárás lezárásáig, hanem a másik pályázót, Mede Norbertet.

A tanárok szerint szakmailag teljesen indokolatlan Mede kinevezése, többen pedig politikai indokokat sejtenek a háttérben. A PMIK az [origo]-nak azzal indokolta Mede kinevezését, hogy a pályázaton a volt igazgató pályázata mellett "ugyancsak magas színvonalú, proaktív vezetői elképzelésekben gazdag pályázati munkát nyújtott be, a pályázati meghallgatás során szakmai fejlesztési elképzelései meggyőzőek és előremutatóak voltak". Ezenkívül a megbízással lehetőségét kívánnak adni Medének, hogy az elképzeléseit "a gyakorlatban is bizonyítani és igazolni tudja".