Gusztustalan húsraktárra csaptak le az ellenőrök

Vágólapra másolva!
Piszkos, egérürülékkel szennyezett épületet használtak hústermékek tárolására Pest megyében az élelmiszerbiztonsági hatóság szerint. Az épületre egy ellenőrzés során találtak rá a hatóság emberei, akik kétmillió forintos bírság kiszabását kezdeményezték.
Vágólapra másolva!

"Több mint 1,5 tonna kétes eredetű élelmiszert foglaltak le a Pest megyei élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrei 2012. április 10-én egy kertes ház udvarán álló épületben" - közölte pénteken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A közlemény szerint az épületet ugyan hivatalosan húsboltként tartották nyilván, de a helyiséget csak élelmiszer tárolására használták, nem volt benne sem eladópult, sem pénztárgép.

"Az épületben rendkívüli higiéniai állapotok uralkodtak: a helyiségek koszosak, egérürülékkel nagymértékben szennyezettek és takarítatlanok voltak" - áll a közleményben, amely szerint az ellenőrök kolbászt, szalámit és más hústermékeket találtak, amelyek mind jelöletlenek voltak, az alapanyagok fogyaszthatóságát és származását pedig nem sikerült igazolni.

A hatóság közölte, hogy az üzlet további működését megtiltották, a "több mint 2 millió forint élelmiszerellenőrzési bírság kiszabása folyamatban van".