Befellegzett a diszkóknak a Nyugati épületében

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kiürítették a Nyugati pályaudvarnak azt a több mint ezer négyzetméteres részét, amelyet a MÁV szerint jogellenesen használt két bérlő. A területen diszkók működtek, köztük a korábban Bank Dance Hall néven futó hely is.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Jászai Csaba

Hosszú évek óta tartó jogvita után kedden egy bírósági végrehajtó közreműködésével kiürítettek a Nyugati pályaudvaron egy több mint ezer négyzetméteres területet, amelyet a MÁV szerint a bérlők jogellenesen használtak. A vasúttársaság pénteken közölte, hogy "a végrehajtás eredményeként a nemzeti vasúttársaság a Nyugati pályaudvaron birtokba vette a területeket, egyúttal lehetőség nyílik a rendezett, biztonságos körülmények kialakítására és a műemléki védettségű épület épségének fokozatos helyreállítására".

A közleményből nem derül ki egyértelműen, hogy a Nyugati pályaudvar mely részéről van szó, de a Blikk pénteki cikke szerint az épületben működő szórakozóhelyeket ürítették ki, amelyek között van a korábban Bank Dance Hall néven működő, ma RetroPolis nevet viselő diszkó is. Az [origo] telefonon kereste a hely üzemeltetőjét, de a telefont felvevő férfi még a kérdésünk előtt azt mondta: a jövő héten foglalkoznak az üggyel. Megkerestük a szintén a pályaudvarnál működő Szeparé Bisztró nevű szórakozóhelyet is, azonban a megadott telefonszámon nem jelentkezett senki.

A MÁV szerint az eset előzménye az, hogy egy bírósági döntés már 2006-ban elrendelte, hogy a területet használó két vállalkozásnak el kell hagynia az épületet. "Mivel a két korábbi bérlő a jogerős bírósági ítéleteket nem hajtotta végre, a MÁV Zrt. 2007-ben végrehajtási eljárásokat kezdeményezett a jogerős bírósági ítéletek alapján" - áll a közleményben, amelyből az is kiderül, hogy a bérlők több kifogást is benyújtottak az eljárás ellen, és ezzel késleltették a végrehajtást.