Nem Schmittnek fizetnek a bérlők

Vágólapra másolva!
A volt köztársasági elnök vagyonnyilatkozatában nincs feltüntetve lakáskiadásból származó bevétel, holott egy villáját egy diplomatacsalád bérli. Schmitt Pál hivatalvezetője szerint az ingatlan felerészt Schmitt feleségéé, így a hasznosításából származó bevétel után ő adózott, és ő is vallotta be a jövedelmet.
Vágólapra másolva!

Nem titkolta el lakóingatlanból származó bevételét Schmitt Pál - mondta a Blikk információira reagálva a volt köztársasági elnök hivatalvezetője, Kiss Norbert. Az újság pénteki cikkében közölte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a lemondott köztársasági elnökkel szemben az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságánál, mert Schmitt vagyonnyilatkozatában nincs feltüntetve, hogy származik-e jövedelme lakáskiadásból.

Schmitt budaligeti, 320 négyzetméteres házát ugyanis jelenleg egy diplomatacsalád bérli, egy ilyen házat az újság által megkérdezett szakértő szerint havi 2-4 ezer euróért is ki lehet adni.

Kiss Norbert szerint a közös tulajdonban lévő ingatlan fele a lemondott köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin tulajdonát képezi, aki az ingatlanrész hasznosításából származó bevétellel kapcsolatban az adózásra vonatkozó jogszabályoknak, az adózás rendjének, valamint vagyonbevallási kötelezettségének mindenkor eleget tett.

Azt a Blikk is megjegyezte, elképzelhető, hogy a bérbeadásból származó bevételek Makray Katalin vagyonnyilatkozatában szerepelnek, de az ő vagyonnyilatkozata nem nyilvános, így abba csak az alkotmányügyi bizottság tagjai tekinthetnek be, vagyonnyilatkozati eljárás esetén.

Schmitt Pál ingatlanjairól itt olvashat bővebben.