A bíróságon kötött ki a két elemet ellopó tanárnő

Vágólapra másolva!
A saját bőrén akarta megtapasztalni, hogyan bánnak a biztonsági őrök a lopáson ért gyerekekkel - állítása szerint ezért lopott el egy idős pécsi tanárnő két ceruzalemet egy áruházból. Az esetből bírósági ügy lett.
Vágólapra másolva!

Bíróság elé került egy idős pécsi tanárnő két ceruzaelem ellopása miatt - írja a Bama.hu Baranya megyei online hírportál. A nyugdíjas pedagógus a lapnak azt mondta: több évtizednyi tanítás után csak azért lopott, hogy megtapasztalja, hogyan bánnak a biztonsági őrök az emberekkel. A tanárnőt az eset után kihallgatták, majd a bírósági tárgyalás figyelmeztetéssel végződött.

Schifter Mária a lapnak azt nyilatkozta, még tavaly nyáron merült fel benne, hogy utánajár: mit csinálnak az áruházak biztonsági őrei, ha egy gyereket lopáson kapnak. "Arra a következtetésre jutottam, csak úgy tudok az őrök közelébe kerülni, ha én is ellopok valamit" - mondta a lapnak. Az egyik bevásárláskor a szatyra aljába bette a biztonsági csíkkal ellátott két elemet. A pénztárnál fizetett, majd a kapuk jeleztek.

"A biztonsági őr azonnal ott termett, és kipakoltatta velem a táskámat. Majd másodszor is kellett raknom mindent egy másik asztalra, a többi vásárló szeme láttára. Bekísért az irodába, ahol ismét kipakoltattak velem mindent, és újra végignézték a számlát, illetve elvették az irataimat. Ekkor tudtam meg, hogy a két elem ára mindössze háromszáz forint. Közben értesítették a rendőrséget is" - mesélte a lapnak a tanárnő, aki leginkább azt sérelmezi, hogy sem a biztonsági őrök, sem a kiérkező rendőrök nem kérdezték meg tőle, miért lopta el a két elemet.