Műanyag Elvis-táblák lesznek Budán

Vágólapra másolva!
Az egyik Elvis Presley-táblát oszloppal együtt lopták el a Margit híd budai hídfőjénél lévő parkból, a másikat csak lecsavarozták. Az önkormányzat úgy döntött, műanyag táblákkal pótolja a fémeket. A park lesz az első közterület, amelyen műanyag táblát helyeznek el.
Vágólapra másolva!

A II. kerületi önkormányzat műanyag táblákkal pótolja az Elvis Presley térről a közelmúltban ellopott táblákat. "Már a tér elnevezésekor számítottunk rá, hogy népszerű lesz a tábla, és valaki majd relikviának hazaviszi, biztos otthon jól néz ki buliban" - mondta a II. kerületi sajtóreferens az [origo]-nak.

"A Komjádi uszodához közelebbi Elvis Presley-táblát oszloppal együtt vitték el, a Margit hídhoz közelebbit viszont lecsavarozták a helyéről" - mondta Balaton Balázs. Hozzátette: a kerületnek kötelessége pótolni a táblákat, de egy fémtábla mintegy tízezer forintba kerül, arra viszont nincs pénz, hogy félévente új fémtáblákat vásároljon az önkormányzat.

"Ezért döntöttünk a műanyag táblák mellett, ezek darabját 6-800 forint plusz áfából meg lehet oldani" - mondta. A műanyag táblák a szóvivő szerint ugyanolyanok lesznek, mint a fémek, gyártásuk várhatóan már a jövő héten elkezdődik. A park lesz az első olyan közterület, ahol műanyag táblát helyeznek el.

A Margit híd budai hídfőjénél lévő teret tavaly online szavazás után nevezte el Elvis Presleyről a főváros. Tarlós István főpolgármester akkor azzal indokolta a döntést, hogy Elvis kiállt az 1956-os forradalom mellett: egy népszerű tévéműsorban 30 millió amerikai előtt énekelte el az együttérzését kifejező Peace In The Valley (Béke a völgyben) című dalt, és adománygyűjtésre szólított fel, ami után 26 millió svájci frank értékű segítséget kapott Magyarország.