Elárverezik a Köztársasági Őrezred vendégházait

Vágólapra másolva!
Az őrezred budapesti vendégházai az Andrássy úton, valamint a Fodor utcában találhatók, kikiáltási áruk eléri a 2 milliárd forintot. Az árverést május 10-én tartják.
Vágólapra másolva!

Eladják a Köztársasági Őrezred budapesti vendégházait, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) igazgatósága az őrezred vagyonkezelésében lévő ingatlanok nyilvános árverés útján történő értékesítéséről döntött. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint az Andrássy úti, valamint a Fodor utcai ingatlanok állami tulajdonban tartása nem indokolt, az állami és közfeladatok ellátásához már nem szükségesek, hasznosításuk közfeladatok ellátása érdekében nem várható.

A tájékoztatás szerint az árverésre meghirdetett ingatlanok együttes kikiáltási ára megközelíti a kétmilliárd forintot. Az Andrássy úti ingatlanokat, amelyek kikiáltási ára nettó 1,499 milliárd forint, együttesen értékesíti a vagyonkezelő, tekintettel arra, hogy ezen ingatlanok természetes egységet képeznek. Az épületegyüttes műemléki környezetnek minősül, ezért a kulturális örökség védelméről szóló törvény műemléki környezetre vonatkozó előírásait a leendő vevőnek be kell tartania. A Fodor utcai ingatlan külön árverési tételként szerepel nettó 430,3 millió forint kikiáltási áron.

Az ingatlanok május 10-én kerülnek kalapács alá. Sikeres értékesítés esetén az ingatlanok kikerülnek az állami vagyoni körből, az MNV Zrt. pedig a központi költségvetés bevételét képező értékesítési bevételhez jut.