Megnyugodott a gyilkosságok után a kulcsi ámokfutó

Hortobágyi Tibor ügyvéd, a kulcsi mészárlás gyanúsítottjának kirendelt ügyvédje ismerteti, hogy a gyanúsított a délelőtti meghallgatása során - a rendőrségi kihallgatásához hasonlóan - beismerte tettét
Vágólapra másolva!
Ügyvédje szerint a férfi egyformán gyűlölte mindegyik családtagját, és csak az számított, hogy a tervét véghezvigye - írja a Blikk. A férfi vallomásában azt mondta, nem bánta meg, amit tett.
Vágólapra másolva!

A gyilkosságok minden egyes apró részletére emlékszik a kulcsi ámokfutó, és pontosan tudja, kit hányszor és hogyan szúrt meg - mondta a Blikknek dr. Hortobágyi Tibor, H. Csanád ügyvédje. Védője szerint a férfi a rendőröknek azt mondta, a vallomásán kis mértékben változtathat ugyan, de semmiképp sem vonja vissza, és nem bánta meg, amit tett. Azt mondta, megnyugvással tölti el, hogy végzett az ellenségnek vélt családtagokkal - idézte a lapnak a védencét az ügyvéd.

A Blikk azt írja, a kulcsi gyilkos nem tett különbséget áldozatai között, nem tervezte el, kivel kezdi a vérfürdőt. Mint mondta, egyformán gyűlölt mindenkit, csak az számított, hogy tervét véghezvigye. Tudja azt is, hogy édesanyja és húga túlélte a támadást, de nem érdeklődött a hogylétükről.

Ügyvédje szerint a férfi megjegyzéseket tett arra, hogy nehéz gyermekkora volt, tettét azonban nem tudta konkrét indokokkal magyarázni. A kihallgatás során egy percig sem beszélt indulatosan családtagjairól, úgy tűnt, miután tervét valóra váltotta, már nem érdekelte a sorsuk - tette hozzá az ügyvéd.

Mint kiderült, H. Csanád egy pillanatig sem számolt azzal, hogy elkapják. Bár távlati tervei nem voltak, úgy hitte, szabad emberként éli majd az életét. Elfogásakor saját házuk telkén gubbasztott a bokorban, hallva, hogy keresik. Nem akart öngyilkos lenni, az sem fordult meg a fejében, hogy az őt kereső kommandósokra támadjon - írja a lap.
Az előzetes letartóztatását tárgyaló bíró kérdésére, hogy tudja-e, mi vár rá, H. Csanád azt válaszolta, felfogta, hogy komoly büntetést fog kapni.

Cikkeinket a kulcsi tragédiáról itt olvashatja.