Leselejtezték Gyurcsány Ferenc szakdolgozatát

Vágólapra másolva!
1996-ban leselejtezték Gyurcsány Ferenc szakdolgozatát a pécsi közgazdaságtudományi egyetemen egy szerdán előkerült jegyzőkönyv szerint. Gyurcsány 1990-ben diplomázott, öt évig kellett őrizni a dolgozatát.
Vágólapra másolva!

Egy selejtezési jegyzőkönyv szerint leselejtezték Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán 1990-ben benyújtott szakdolgozatát. A felsőoktatási intézmény jogutódja, a Pécsi Tudományegyetem az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a jegyzőkönyv tanúsága szerint erre 1996-ban került sor.

Mint közölték, a Janus Pannonius Tudományegyetemen a karok önállóan rendelkeztek a szakdolgozatok őrzéséről, selejtezéséről, jogszabályi kötelezettség hiányában az egyetem akkor egységes belső szabályozást nem alkotott. A közgazdaságtudományi karon - a bírálók külön javaslata hiányában - öt év után selejtezték a szakdolgozatokat.

Gyurcsány otthon megkeresi a dolgozatot

Gyurcsány Ferenc az [origo]-nak azt ígérte, csütörtökig felforgatja a könyvtárszobáját, és megpróbálja előkeríteni szakdolgozatait. A volt miniszterelnököt meglepte, hogy a sajtót ennyire érdeklik a diplomamunkái, amelyekben nem arra törekedett, hogy "új tudományos igazságokat" írjon, hanem a minimumot kicsit túlteljesítve próbált átmenni a vizsgán - nem is csodálkozott, hogy az egyiket csak kettesre és hármasra értékelték. Gyurcsány szerint nem az ő felelőssége, hogy őrizze a dolgozatokat, hanem az egyetemé, arról pedig fogalma sincs, hogy rendben vannak-e a diplomamunkákban a hivatkozások és az idézőjelek.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=BhNJnwSnWClGPmx0