Felrobbant egy lakás Bátonyterenyén

Vágólapra másolva!
Egy ember megsérült, amikor robbanás történt egy bátonyterenyei lakásban szerdán. A háromszintes ház második emeleti lakásának utcafronti fala leszakadt.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt szerdán Bátonyterenyén egy háromszintes ház második emeleti lakásában. Egy 33 éves nőt könnyű sérüléssel szállítottak kórházba, és mint Lengyel Tamás városi kapitány elmondta, a nő az alsó szomszéd. Az a lakás, ahol a robbanás történt, üres volt, egyedül a kutya volt bent, az állat karcolásokkal úszta meg a balesetet - tette hozzá.

Az MTI tudósítója kora este azt látta, hogy nagy a tömeg a Liget úton, a robbanás hírére érkező ismerősök, rokonok, kíváncsiskodók között ott vannak a sérült ház, valamint a szomszéd épület lakói is. Az utcafront felől hiányzott a lakás fala, a leszakadt erkély fölött bútorokat, konvektort, a kiszakadt ablakot lehetett látni. A ház előtti területet és a járdát üvegcserepek borították.

Berecz György megyei katasztrófavédelmi igazgató és Noskó Zsolt szóvivő arról adott tájékoztatást, hogy a mentőkutyával szintenként átvizsgált 24. és 22. számú épületekben lezárták az áramot és a gázt, a 33 éves nőn kívül más nem sérült meg. A 24. számú épületben mind a 14 lakás lakhatatlanná vált, ez 30 embert érint, a szomszédos 22. számúban pedig 27-en nem tudnak egyelőre visszaköltözni lakásaikba.

Nagy-Majdon József (Fidesz), a Nógrád megyei város polgármestere azt mondta, mindenkit el tudnak helyezni, aki nem tud visszamenni lakásába, és segítségre szorul. Szerinte az este folyamán is tart annak felmérése, hogy hány lakónak van szüksége segítségre. Négy üres lakásban akár hosszabb távon is el tudják helyezni a rászorulókat, de ha kell, további szükséglakásokat is biztosít az önkormányzat, egy helyi vállalkozó pedig ingyenesen ajánlotta fel fogadója szobáit.