Pokorni Kövért és Ádert is kiválónak tartja

Vágólapra másolva!
Nem fogják megnézni a leendő államfőjelölt diplomamunkájának lábjegyzeteit Pokorni Zoltán szerint, a Fidesz alelnöke úgy véli, hogy Kövér László és Áder János is kiváló jelölt a köztársasági elnöki posztra.
Vágólapra másolva!

Az államfői posztra Kövér László és Áder János is kiváló jelölt - mondta Pokorni Zoltán a TV2 Mokka című műsorában kedd reggel. A sajtó elég jól értesült, "szerintem semmi újat nem tudok mondani" - fogalmazott Pokorni Zoltán, aki szerint "mindkét említett úr kiváló". Mindkettőt barátjának tudhatja, így jó lelkiismerettel tud majd dönteni - fűzte hozzá. A Fidesz alelnöke kérdésre válaszolva közölte, van favoritja, de nem árulta el, hogy ki az. Most a jelöltállítás folyamata zajlik, a miniszterelnök, a Fidesz elnöke 16-án tesz a Fidesz- és KDNP-frakciónak javaslatot az államfő személyére - emlékeztetett Pokorni Zoltán.

Arra a felvetésre, hogy bárki a jelölt, megnézik-e például a diplomája lábjegyzeteit is, nemmel válaszolt. A jelöltek precizitásán, lelkiismeretén múlik, hogy nemcsak ezt, hanem minden más tényezőt is felmérjenek a múltjukban, hogy alkalmasnak tartják-e magukat ennek a posztnak a betöltésére - fejtette ki.

Közben Brüsszelben már múlt időben emlegetik Áder Jánost, aki a kiszivárgott információk szerint a Fidesz első számú jelöltje az államfői posztra. Áder az után vonult el az Európai Parlamentbe, hogy kemény ütközetei voltak Orbán Viktorral, az utóbbi időben azonban enyhült közöttük a feszültség. A témában készült [origo]-írást itt találja.