Leégett a fenyvesi Paprika csárda teteje

Vágólapra másolva!
Feltehetően az épület mellett égetett hulladéktól gyulladt ki a balatonfenyvesi Paprika csárda kedd délután. A működtető család egyik tagja a tárgyak mentése közben kiesett a tetőről és megsebesült.
Vágólapra másolva!

A 400 négyzetméter alapterületű balatonfenyvesi Paprika csárda nádfedeles tetőszerkezete teljes terjedelemben leégett, egy ember megsérült - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Gaál Attila tájékoztatása szerint a tűzoltókat 16 óra után riasztották. Marcali, siófoki és balatonboglári tűzoltók öt szerkocsival érkeztek a helyszínre, az oltásban csaknem harmincan vettek részt. A tűzoltók két gázpalackot hoztak ki az épületből és 17 óra előtt körülhatárolták a tüzet.

Az oltás közben egy családtag, aki a tetőtérből dobálta ki az ott található tárgyakat, kiesett az ablakon és lábsérülést szenvedett - mondta Gaál Attila, hozzátéve, hogy a csárdában most készülődtek a szezonnyitásra.

A szóvivő a kár nagyságáról nem tudott felvilágosítást adni. Annyit mondott, hogy a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, az alatta lévő helyiségek egyike kiégett, és számolni kell az oltás miatti vízkárral is.

Lombár Gábor, Balatonfenyves független polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy az önkormányzat április elsejei hatállyal tűzgyújtási tilalmat rendelt el a településen, ezzel egyidejűleg megkezdték a zöldhulladék elszállítását. A csárdánál történt tűzesettel kapcsolatban azt közölte, hogy már felvették a kapcsolatot a rendőrséggel és a polgárőrséggel, szervezik az épület éjszakai őrzését.