Dorog nem akarja az államnak adni a kórházát

Vágólapra másolva!
Dorog polgármestere megakadályozná a település kórházának és szakrendelőjének államosítását, ezért felterjesztéssel fordult a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz. Tittmann János szerint közel egymilliárd forintot költöttek az intézményre, és adóssága sincs.
Vágólapra másolva!

A dorogi önkormányzat felterjesztéssel fordul a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő Nonprofit Kft. államosításának megakadályozása érdekében - tájékoztatott a város polgármestere a keddi képviselő-testületi ülésen született döntésről.

Az MSZP-s Tittmann János elmondta: a város vagyonából évek alatt csaknem egymilliárd forintot fordítottak a kórházból, szakorvosi rendelőből, mentőállomásból és központi ügyeletből álló egység kiépítésére.

A polgármester szerint az önkormányzat ezért nem ért egyet azzal, hogy május 1-jétől államosítsák a kórházat és a szakrendelőt. "Az intézmény kistérségi feladatokat is ellát, adóssága nincs, felújított épületekben működik, ezért érthetetlen, hogy a várostól elveszik a tulajdonosi és fenntartói jogot" - idézi a település honlapja a város vezetőjét, aki azt is sérelmezte, hogy az átvételről felülről döntöttek, az önkormányzatot senki nem kereste meg.

A város korábban hozzájárult az aktív ágyak leépítéséhez, az intézmény összesen 125 ággyal működik, krónikus belgyógyászati és ápolási részleggel. A kórház az idén ünnepli fennállásának 90. évét, alapításához a bányászok önsegélyező egylete is hozzájárult - mondta a polgármester.