Újabb magyar állami hivatal weblapját törte fel az Anonymous

Ki az igazi Anonymous? Hacker, V-mask, Vendetta
Vágólapra másolva!
Az Alkotmánybíróság honlapjának márciusi feltörése után ismét egy magyar állami szervezet, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal weblapját támadta meg az Anonymous néven elhíresült hackerközösség magyar csoportja.
Vágólapra másolva!

"Számítunk nektek, amikor szavazunk, számítunk, amikor adózunk és számítunk, amikor vétkezünk. De nem számítunk többé, amikor nekünk van szükségünk rátok. Akkor nincs, kire számítsunk. A szociális háló nem minket szolgál, a rendszer szolgája. A weboldalatokat mink tartjuk fenn. A költségét inkább szánnánk a szánandóknak, a rászorulóknak. Ne kelljen soha támogatásra szorulnunk. De ha igen, állampolgárként legyen elég kérnünk. Ne kelljen könyörögnünk. Az állam ne kegyet gyakoroljon, hanem törlesszen. Sokkal tartoztok nekünk. Nem bocsátjuk meg, nem felejtjük el, számíthattok ránk! A névtelenek nevében: Anonymous" - ez a szöveg, illetve egy hozzá tartozó videó szerepelt vasárnap kora este óta a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjával foglalkozó Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal honlapjának "friss hírek" című almenüjében.

A "Hello admin, hello Mo" -sorral kezdődő üzenetet az aláírás szerint a magyar Anonymouson belüli P@n0ns3c csoport két tagja: sh@kty és r0ll3r tette fel a honlapra. Az oldal kedd délelőtt már teljesen elérhetetlen volt, valószínűleg az üzemeltető leállította.

A nemzetközi hackercsoport már több, nagy feltűnést keltő akcióval hívta fel magára a figyelmet, legutóbb - vasárnap hajlanra virradóan - például a brit belügyminisztérium honlapját törték fel, de tagjai az elmúlt hetekben támadást intéztek például a Vatikán, az Interpol, a lengyel kormány, valamint több kínai önkormányzat honlapjának szerverei ellen, március elején pedig átírták az alkotmányt a magyar Alkotmánybíróság honlapján is.