Előzetes letartóztatásba helyezték a kulcsi gyanúsítottat

Vágólapra másolva!
A bíróság elrendelte a négy ember meggyilkolásával vádolt kulcsi férfi 30 napos előzetes letartóztatását  A 24 éves férfi meghallgatása során ismét beismerte tettét, és a bíróság határozatát is tudomásul vette.
Vágólapra másolva!

A Fejér Megyei Bíróság elrendelte a négy ember meggyilkolásával vádolt kulcsi férfi 30 napos előzetes letartóztatását - közölte a bíróság szóvivője vasárnap az MTI-vel. Gieszné Boda Orsolya elmondta, a gyanúsított a délelőtti meghallgatása során - a rendőrségi kihallgatásához hasonlóan - beismerte tettét. A 24 éves férfi a bíróság határozatát tudomásul vette, így az előzetes letartóztatás jogerős.

A szóvivő szerint a kényszerintézkedést azért rendelték el, mert fennáll a bűnismétlés és a szökés veszélye. A nem nyilvános meghallgatáson a gyanúsított mellett a védőügyvéd, a bíró és az ügyész vett részt. A férfit több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amelyért 10-től 20 évig terjedő, illetve életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújthatják.

A pénteki brutális családi bűncselekmény gyanúsítottját a Terrorelhárítási Központ munkatársai még aznap, néhány órán belül elfogták. A 24 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy egy bozótvágó késsel megölte négy családtagját - az édesapját, a nagyszüleit és a testvérbátyját -, míg az édesanyját, a lánytestvérét és egy közeli rokonát súlyosan megsebesítette a Fejér megyei Kulcson. A tettes elfogásakor nem tanúsított ellenállást.

Itt elolvashatja helyszíni riportunkat, ebből a cikkből pedig részletesen tájékozódhat a pénteki eseményekről. A férfi vallomásában elmondta, hogy előre kitervelte családja lemészárlását, erről itt olvashat bővebben.