Schmitt Pál politikai legyilkolásáról ír tanácsadója

Schmitt Pál köztársasági elnök (b3) az Országházban, lemondása után útban az elnöki iroda felé 2012. április 2-án
Vágólapra másolva!
"A Schmitt házaspár médiavezérelte politikai legyilkolása nemzeti közösségünk, értékteremtő szándékaink elleni totális támadás" - írja a Mandineren megjelent, magyaroknak szóló levelében Schmitt Pál volt államfő nemzetpolitikai főtanácsadója. Kiss Antal szerint a hétfőn lemondott köztársasági elnököt poltikai értelemben kivégezték, és Jézus szenvedéseihez hasonlítja azt, ami Schmitt Pállal történt a plágiumbotrány kirobbanása óta.
Vágólapra másolva!

"Az elnök húsvét hetének hétfőjén, egy évvel az új alaptörvény aláírása után lemondott, politikai értelemben halott. Kivégezték" - így fogalmaz a Mandineren megjelent írásában Kiss Antal, Schmitt Pál volt köztársasági elnök nemzetpolitikai főtanácsadója. A magyaroknak címzett levelében a tanácsadó azt írja, Schmitt Pál nem kérte, hogy megírja a véleményét, de ő ezt "lelkiismereti kötelességének tartja".

A tanácsadó azt írja a plágiumügyről, amely az államfő lemondásához vezetett, hogy"a Schmitt házaspár médiavezérelte politikai legyilkolása nemzeti közösségünk, értékteremtő szándékaink elleni totális támadás". Szerinte "a tények szinte semmilyen szerepet nem kaptak az ügy két hónapos menete alatt, úgy sikerült Schmitt Pálra sütni a lop, csal, hazudik bélyegeket, hogy egyetlen alkalommal sem mondhatta el érveit". (Schmitt Pált az egyetem vizsgálóbizottsága a jegyzőkönyv szerint meghallgatta.)

Kiss Antal ezután Jézus szenvedéseihez hasonlítja azt, ami Schmitt Pállal történt plágiumügyének nyilvánosságra kerülése óta. "Engedtessék meg ennek okán a húsvéti párhuzam: az eljárásmód, a vért és szenzációt akaró tömeg, a pszichózis, a kivégzést kísérő néma sokaság, a Júdás, a gyávák és szótlanok, a kereszt tövében ketten maradók... Kétezer éves forgatókönyv" - írja a tanácsadó.

Sötét külföldi erők kacagnak a magyar sorstragédián

Schmitt Pál lemondásáról úgy fogalmaz: szerinte egy olyan ember "veszett el", aki egész életében "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" újszövetségi elve alapján élte életét, "aki nem gyűjtött haragosokat, aki elvetette a szemet szemért ószövetségi gondolatot, aki békességet szeretett teremteni. Kiss Antal hozzáteszi, hogy nem akarja Schmitt Pált, a "hozzánk hasonlóan esendő, számtalan hibával bíró embert szentként bemutatni", de az őt ért méltánytalanság mellett nem tud szó nélkül elmenni. "Az eljárás mögötti farizeusi (a magukat igazként beállító képmutatók) forgatókönyvre leginkább az ördögi jelző illik" - írja a tanácsadó.

Kiss Antal az írásban is megismétli, amit Schmitt Pál több interjújában is elmondott: Schmitt a "legjobb tudása szerint, a kisdoktori értekezések akkori szabályainak megfelelve készítette el írását, melynek végén több mint húsz forrást jelölt meg", de szerinte a tények senkit nem érdekelnek.

A tanácsadó azt a következtetést vonja le a plágiumügyből, a "sötét hatalmak elérték, hogy magyar magyarnak farkasa lett, s a farkasvakság okán pedig szürkületben egymást faljuk fel. A sötét külföldi erők pedig hangosan nevetnek, kacagnak, mulatnak e magyar sorstragédián". A tanácsadó úgy fejezi be levelét: "nos, magyarok, látva Schmitt Pál média vezérelte ördögi kivégzését csak az Isten áldása marad, semmi több. És az hol van?"

A tanácsadó egy rövid utóiratban még annyit tesz ehhez hozzá, hogy a volt államfő felesége, Makray Katalin, akit Katicának hív az írásban, ezekben a napokban gyalogos zarándoklaton vesz részt, és "imádkozik talán Paliért, talán a családért, talán értünk magyarokért". Schmitt Pálról pedig azt írja a tanácsadó: "Elnök úr meglátogatta Katicát, mert születésnapja volt nagycsütörtökön, aztán Schmitt Paliként hazament, sofőr nélkül, őrség nélkül nagypéntek magányába. Ő májusban lesz hetven éves. Vigyázzunk rá!" - zárja sorait a nemzetpolitikai főtanácsadó.