Szombaton indul a hajózási szezon a Balatonon

Vágólapra másolva!
Április végéig csak szombaton és vasárnap járnak a menetrendszerinti a hajók a Balatonon, április 28-tól pedig már naponta közlekednek majd hajók a tavon a szombaton induló hajózási szezonban. A komp egész áprilisban napi szinten jár.
Vágólapra másolva!

A hétvégén indul a százhatvanhatodik hajózási szezon a Balatonon - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. csütörtökön. A közlemény szerint szombattól április 27-ig csak szombaton és vasárnap, valamint húsvéthétfőn, míg április 28-tól már naponta közlekednek menetrend szerinti hajójáratok a Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalakon. A komp áprilisban is mindennap jár.

Emellett egyórás menetidejű sétahajók is indulnak Siófokról és Balatonfüredről, Keszthelyről, valamint Badacsonyból. A tavaszi szezonban március 31-től hétvégenként és ünnepnapokon Fonyód és Badacsony között bárki által igénybe vehető egy gyorsjáratú vízitaxi is.

A szezonban egy hétköznap átlagosan napi 250 jármű és mintegy 500 utas utazik a komppal, de a hajózási társaság adatai szerint az első forgalmasabb hétvégén már mintegy ezer jármű, valamint 2400 utas kel át Szántód és Tihany között. A nyári főszezonban naponta csaknem száz komp jár a Balatonon.