Kiengedték az előzetesből a korábbi kémfőnököt

Vágólapra másolva!
A kémkedéssel meggyanúsított nemzetbiztonsági vezetők tárgyalása zárt ajtók mögött zajlik, Galambos Lajost és társát védőjük indítványára engedték ki az előzetes letartóztatásból.
Vágólapra másolva!

Védői indítványra csütörtökön előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került a Debreceni Törvényszéken tárgyalt nemzetbiztonsági kémügy első- és harmadrendű vádlottja, azaz a Nemzetbiztonsági Hivatalt 2004 és 2007 között vezető Galambos Lajos és Püski László vállalkozó - írja a Hajdú Online.

A Nemzetbiztonsági Hivatalt 2004 és 2007 között vezető Galambos Lajost még tavaly decemberben vádolta meg kémkedéssel a Budapesti Katonai Ügyészség. Az ügy másodrendű vádlottja a korábban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, Szilvásy György, ellene felbujtóként elkövetett kémkedés, Püski László ellen bűnsegédként elkövetett kémkedés, az NBH korábbi főigazgatója, Laborc Sándor István ellen pedig kémkedéssel kapcsolatban hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt nyújtották be vádiratot a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsához.

Galambos Lajost és Püski Lászlót akkor előzetes letartóztatásba helyezték, a másik két vádlott szabadlábon védekezhet.

A büntetőper Debrecenben teljes titoktartás mellett, zárt ülés keretében zajlik, mert a per során több államtitkot is érintenek. A Hajdú Online szerint a büntetőper májusban tanúbizonyítással folytatódik.