Elloptak egy hatástalanításra váró gránátot

Vágólapra másolva!
A gránátot még április elején találták Szászberek külterületén, szerdán a tűzszerészek megpróbálták volna hatástalanítani, de addigra már valakik elvitték.
Vágólapra másolva!

Elloptak egy hatástalanításra váró aknavetőgránátot Szászberek külterületéről - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön. A rendőrség tájékoztatása szerint a második világháborús aknavetőgránátot még április első napján találták a település közelében fekvő mezőgazdasági területen. A tűzszerészek a bejelentést követően a robbanótestet szalaggal körbekerítették, és annak közelében egy "Vigyázz! Robbanásveszély" feliratú táblát helyezett el.

A szolgálat munkatársai szerdán este vonultak ki újra a helyszínre, hogy a hatástalanítást elvégezzék. Ekkor szembesültek azzal, hogy a gránátot időközben ismeretlenek a jelzés és a tiltás ellenére ellopták. A rendőrségi szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy ha bárki megkísérli szétszerelni vagy hatástalanítani a gránátot, akkor nemcsak a saját életét, hanem a közvetlen közelében lévő emberekét is veszélyezteti.