Kövér nem tolta el magától az államfőjelöltséget

Vágólapra másolva!
A fideszes politikus szerint azonban van nála alkalmasabb személy is a köztársasági elnöki posztra.
Vágólapra másolva!

Nem hárította el magától Kövér László azt, hogy ő legyen Schmitt Pál utódja az államfői poszton, ez derül ki a Heti Válasz holnapi számában megjelent interjúból. Kövér szerint azonban van nála alkalmasabb személy erre a pozícióra, ahogyan korábban is volt. Mint megírtuk, a Fideszben először Kövér tűnt a befutónak, hogy Schmitt utódja legyen, de a jelek eddig arra utaltak, hogy vonakodik elvállalni a posztot, és lehet, hogy más személyt kell keresnie Orbánnak, ezért jelentik be csak két hét múlva a Fidesz elnökjelöltjét.

Kövér 2010-ben, amikor államfőt jelölt a Fidesz, szembeszállt Orbán Viktor pártelnökkel-miniszterelnökkel. Orbán Schmittet akarta a köztársasági elnöki székbe ültetni, Kövér azonban eddig nem cáfolt értesülések szerint ezt hibának gondolta, azonban végül Orbán keresztülvitte akaratát. Schmitt hétfői lemondása kapcsán erre rákérdezett a Heti Válasz, mire Kövér azt válaszolta: még annak felvetését is bántónak találja, hogy Schmitt Pál lemondása után triumfált volna.

Az ellenzéki pártokról is kifejtette véleményét a Schmitt lemondása után ideiglenes államfői pozícióba került Kövér. Úgy fogalmazott: Az LMP titánjainak még sokat kell dolgozniuk, hogy felérjenek Schmitt Pál "méltatlanságának" színvonalára. A nyilas Kuruc.infóval a háta mögött a Jobbik sem tartozik a párbajképes társaságok közé - mondja Kövér, aki az MSZP-t is erősen bírálja, mondván, a szocialista miniszterelnökök múltjának ismeretében nem hitelesek a párt által megfogalmazott kritikák.