Korábban szólt a lányának a lemondásáról Schmitt Pál

Schmitt Pál, plágium botrány,
Vágólapra másolva!
Az unokák próbálták elterelni Schmitt Pál államfő gondolatait a plágiumügyéről az utóbbi hetekben - mondta a Blikknek a hétfőn lemondott államfő egyik lánya, aki szerint az egész családot megviselte az elmúlt három hónap. Schmitt Alexa elárulta a lapnak, apja még a bejelentés előtt közölte vele, hogy le fog mondani.
Vágólapra másolva!

"Nagyon szomorú ez a család számára" - mondta a Blikknek Schmitt Pál volt államfő legidősebb lánya, Schmitt Alexa. Hozzátette: "Természetesen nem a tévéből és az internetről értesültem édesapám döntéséről. Sokat beszéltünk egymással a bejelentése előtt."

Schmitt Alexa azt mondta, hogy bár a tengerentúlon él, naponta többször beszélt apjával az elmúlt napokban, és a lapnak azt is elárulta, hogy Magyarországon élő testvérei, Petra és Gréta "naponta többször is átszaladnak apjukhoz az unokákkal, hogy eltereljék a történtekről a gondolatait". Schmitt Alexa kijelentette, hogy "az egész családot rettenetesen megviselte az elmúlt három hónap".

A Blikk megkereste Schmitt Grétát is, aki annyit mondott: "Nem nagyon szeretnék ebben a témában nyilatkozgatni. Édesapámat eddig is szerettem, most is szeretem, és ezután is nagyon szeretni fogom. Nagyon büszke vagyok rá, hogy meghozta ezt a döntést." A lap szerint ezután gyorsan elköszönt, hogy ne hallatsszon a sírása.