Betiltották az energiaitalt több iskolában

Vágólapra másolva!
Több gyerek jött felpörögve iskolába az energiaitalok fogyasztása miatt, ezért április elsejével betiltották az energiaitalok fogyasztását három tolnai iskolában. A tiltást az iskola szülői munkaközössége is támogatta.
Vágólapra másolva!

Megtiltották Tolna város iskoláiban április 1-jével az energiaitalok fogyasztását. A Teol.hu Tolna megyei hírportál szerdai cikke szerint a Wosinsky Mór Oktatási Intézmény módosított házirendjében szerepel az új szabály.

A hírportál idézte a házirendet, amely szerint "a tanuló kötelessége, hogy védje saját és társai egészségét; éppen ezért tilos a dohányzás, az alkohol- és energiaital-fogyasztás, kábítószer-fogyasztás, az iskola területére történő behozataluk, terjesztésük".

Hága Lászlóné, a három tolnai általános iskolát egyesítő, 650 diákot oktató intézmény vezetője az MTI-nek elmondta: a tiltást az indokolta, hogy rossz tapasztalataik voltak az energiaitalokat fogyasztó tanulók viselkedésével kapcsolatban.

"Nem egy gyerek jött energiaital fogyasztása után 'felpörögve' iskolába, és zavarta a munkát, az ő egészségük és a többiek nyugalma érdekében volt szükség a szigorításra" - jegyezte meg. Mint az intézményvezető elmondta, az energiaitalok tiltását, amelyre a közoktatási törvény lehetőséget ad, az iskola szülői munkaközössége és az iskolaszék is támogatta.