Nem kér az MSZP öleléséből Tulassay Tivadar

Tulassay Tivadar, demostráció az egyetemi autonómia és Tulassay mellett, a Semmelweis Egyetem kertjében
Vágólapra másolva!
A fővárosi MSZP kedden jelölte budapesti díszpolgári címre a Semmelweis Egyetem rektorát, aki Schmitt Pál plágiumbotránya után mondott le posztjáról. A távozó rektor szeretne távol maradni a politikától.
Vágólapra másolva!

"Az elmúlt napokban több alkalommal is elmondtam, szeretném távol tartani a politikát önmagamtól és a Semmelweis Egyetemtől" - közölte Tulassay Tivadar, az egyetem rektora, regálva arra, hogy Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője mások mellett őt is jelölte a budapesti díszpolgári címre a Fővárosi Közgyűlésben. Tulassay közölte, kizárólag a médiából értesült a jelölésről.

A rektor, aki Schmitt Pál plágiumbotránya után nyújtotta be lemondását, közleményében arra kérte a közvéleményt, hogy segítse az egyetemet végre visszatérni a normál hétköznapokhoz, a gyógyításhoz, a tanításhoz, a kutatáshoz.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Tulassay Tivadar a hétfői szimpátiatüntetésen

Az MSZP kedden díszpolgári címre jelölte Tulassay Tivadar gyermekgyógyász akadémikust, aki tudományos és közéleti tevékenységével széleskörű társadalmi elismerést vívott ki, Szinetár Miklós rendezőt a kultúrában betöltött missziójáért, Kovács Gábor befektetőt, műgyűjtőt a kortárs képzőművészet felkarolásáéért, Koltai Lajos operatőrt, rendezőt filmművészeti munkásságáért és Dávid Géza kajak-kenu edzőt a sportolók felkészítésében elért eredményeiért.