Nem fogadta el a Semmelweis Egyetem rektorának lemondását a miniszter

Vágólapra másolva!
A szakmai munka érdekében nem fogadta el a Semmelweis Egyetem rektorának lemondását Réthelyi Miklós erőforrás miniszter. A rektor vasárnap jelentette be, hogy lemond, miután az egyetem szenátusa megvonta a doktori címet Schmitt Páltól.
Vágólapra másolva!

Nem fogadta el Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem rektorának lemondását Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter - közölte kedden a minisztérium. Tulassay vasárnap jelentette be lemondását, miután az egyetem szenátusa megfosztotta doktori címétől Schmitt Pált. Tulassay azt mondta, hogy a döntés átpolitizálódott, lemondásával az egyetem és a magyar tudomány tekintélyét akarja védeni.

Közleménye szerint Réthelyi Miklós "nem ért egyet [a rektor] azzal a döntésével, hogy beadta lemondását, és - a törvények adta lehetőséggel élve - igényt tart arra, hogy május 31-éig végezze munkáját. A miniszter - mint az egyetem egykori rektora is - fontosnak tartja az ott folyó munkát, és az átadás-átvétel zavartalan lebonyolítását, amely a jelenlegi rektor feladata".

A Semmelweis Egyetem közleményt adott ki, miszerint Réthelyi a kéthónapos felmondási idő kitöltését kérte Tulassay Tivadartól, de az erről szóló hivatalos válaszlevelet egyelőre nem kapták meg.

Tulassay rektori mandátuma május 31-én lejár, és mivel már három ciklust töltött az egyetem élén, így nem is indulhatott újra a tisztségért.