Bejárta a világot Schmitt lemondásának híre

Vágólapra másolva!
Egy óra alatt körbefutott a világ híroldalain Schmitt Pál köztársasági elnök lemondásának híre. Amerikai, afrikai, európai és indiai lapok is beszámoltak az eseményről, több helyen megjegyezték, hogy Schmitt eddig nem akart lemondani, de végül meghajolt a nyomás alatt.
Vágólapra másolva!

Gyorshírt adott ki világszerte számos újság Schmitt Pál köztársasági elnök lemondásáról, a BBC a Breaking News, azaz a legfontosabb gyorshírek között hozta a hírt hétfőn délután két órakor. Idézik a mondatot, amellyel Schmitt visszaadta megbízatását, és röviden összefoglalják a plágiumbotrányt, valamint a doktori cím múlt heti elvesztését. A Guardian hasonlóan rövid, a CNN viszont részletes hírrel jelentkezett.

Az AP hírügynökségre hivatkozva számos lap jelentette meg a gyorshírt, köztük az amerikai CBS News hírcsatorna oldala és a Fox News, valamint a Washington Post és a Wall Street Journal. Közölte a hírt például a Reuters Africa, de megjelent torontói helyi újságban, az ausztrál Herald Sunban és a Times of Indiában is. A Bloomberg szerint Schmitt Pál meghajolt a rá nehezedő nyomás súlya alatt, és ezért jelentette be távozását. A cikk ezután azt részletezi, milyen gyenge ellensúlyt jelentett Schmitt a kormány politikájával szemben, és milyen szálakkal kötődik az őt jelölő Fideszhez.

Több híradás kiemelte azt is, hogy Schmitt a botrány kitörése után adott korábbi nyilatkozataiban még kijelentette, nem kíván távozni, miután az ügynek semmi köze az elnökségéhez.

A Schmitt Pálról szóló összes hírünket itt találja meg.