Gyurcsányhoz hasonlítja Schmittet az Economist

Vágólapra másolva!
Két biztos dolog van az életben, a halál és az adó - idézi az egykori amerikai politikust, Benjamin Franklint az Economist Kelet-Európával foglalkozó blogja szombat esti bejegyzésében. A brit hetilap A. L. B. szignójú szerzője hozzáteszi, ha Franklin ma élne, biztosan hozzátenne egy harmadikat: magyar politikus sohasem mond le.
Vágólapra másolva!

A poszt szerint Schmitt Pál plágiumügyének megítélése szokatlanul egységes Magyarországon, még "a kormányt általában támogató" Magyar Nemzet is a lemondást javasolta az elnöknek. Ő azonban, a hazugságbeszédével 2006-ban zavargásokat elindító Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökhöz hasonlóan, bejelentette, hogy marad - áll a cikkben.

A szerző ezután kitér a közszolgálati média "megértő" hozzáállására az ügyben. Két kérdést is idéz a tévéinterjúból, amelyben Schmitt bejelentette maradását, néven nevezve az azt készítő Obersovszky Pétert, és megjegyezve, hogy az efféle szervilizmus ritka manapság Közép-Európában.

A poszt azzal zárul, hogy ha Schmitt valóban akar írni egy új doktorit, a témája lehetne a köztévére gyakorolt politikai nyomás.

A külföldi sajtó korábbi beszámolóit a Schmitt-ügyről itt találja.