Elhatárolódik budapesti elnökétől a KDNP

Vágólapra másolva!
A KDNP közleményben jelezte, hogy budapesti elnökének, Szalma Botondnak a nyilatkozata nyíltan szembemegy a párt hivatalos állásfoglalásával. Szalma lemondásra szólította fel azokat a politikusokat, akik Schmitt Pál kisdoktori ügyének eltussolásáért ügyködtek, és üdvözölte az államfő doktori címének visszavonását.
Vágólapra másolva!

"A Kereszténydemokrata Néppárt szeretné leszögezni, hogy budapesti elnökének napokban tett megnyilvánulásai nem tükrözik a párt egészének véleményét és nyilatkozatai nyíltan szembemennek a KDNP hivatalos állásfoglalásával" - közölte Rubovszky György, a kisebbik kormányzópárt pártügyésze szombaton az MTI-vel.

Szalma Botond, a KDNP budapesti elnöke még a Schmitt Pál doktori címének visszavonásáról szóló egyetemi szenátusi döntés előtt, közleményében bocsánatkérésre, vagy lemondásuk megfontolására szólította fel azokat a politikusokat, akik az államfő kisdoktorija ügyében "az igazság kiderítése helyett abban ügyködtek, hogyan lehetne eltussolni ezt a botrányt".

Szalma Botond a fővárosi elnökség nevében üdvözölte a Semmelweis Egyetem doktori tanácsának döntését Schmitt Pál doktorija ügyében. "Elfogadhatatlan, hogy valaki érdemtelenül birtokoljon egy olyan tudományos címet, amelyet a neve megkülönböztetésére is használhat" - fogalmazott, hozzátéve, fokozottan igaz ez olyan személyekre, akik magas állami tisztséget töltenek be.

A KDNP a Schmitt doktori disszertációját vizsgáló Tényfeltáró Bizottság jelentésének keddi közzététele után közleményben jelezte, hogy reményei szerint "végre pontot tett a politikai támadások végére a Schmitt Pál államfő kisdoktorija ügyében a független és szakmai testület által lefolytatott és a hibákat feltáró eljárás". Úgy értékelték, hogy a vizsgálóbizottság jelentése megnyugtató lezárása lehet azon felvetéseknek, amelyek szerint kérdéses az államfő dolgozatának eredetisége.