Fidesz: Schmitt Pál sérthetetlen

Vágólapra másolva!
Az alaptörvény értelmében az államfő sérthetetlen - mondta Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő szombaton. Szó szerint így vélekedik Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője is. Schmitt Pál pénteken a közmédiának adott interjújában kijelentette, hogy nem mond le, és PhD-dolgozat írásába kezd.
Vágólapra másolva!

Az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök személye sérthetetlen, "mi ehhez tartjuk magunkat" - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szombaton az MTI érdeklődésére, reagálva Schmitt Pál péntek esti nyilatkozatára.

Az államfő a plágiumügyével összefüggésben pénteken a közmédiának adott interjúban közölte: "Schmitt Pálként és köztársasági elnökként" is kiáll az igazáért. Bejelentette, hogy PhD-dolgozat írásába kezd, és bírálta a Semmelweis Egyetem szenátusát, amiért az ő meghallgatása nélkül döntött a húsz évvel ezelőtt szerzett kisdoktori címének visszavonásáról. Arra a kérdésre, megfordult-e a fejében, hogy miután megfosztották doktori címétől, lemond az államfői posztról, úgy válaszolt: "nincs összefüggés, véleményem szerint, bár sokan így értelmezik".

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombat délután közleményt juttatott el az [origo] szerkesztőségéhez, azzal, hogy a miniszterelnöki kabinetben pénteken elhangzottakról szóló cikkünk hazugságokat tartalmaz, "a miniszterelnök stábjának pénteki munkaülésén ilyen mondatok nem hangzottak el". Szijjártó így fogalmaz: "A miniszterelnök, a Miniszterelnökség és a Fidesz álláspontja világos: a köztársasági elnök személye sérthetetlen. Minden ezzel ellentétes állítás hamis."