Pécsi banda szállított nőket külföldi szexmunkára

Vágólapra másolva!
Egy házaspár vezette azt a csoportot, amely heti váltásban vitt ki nőket Belgiumba, Hollandiába és Ausztriába, ahol prostituáltként dolgoztak.
Vágólapra másolva!

Prostitúcióra toborzott és szállított magyar nőket európai országokba az a pécsi illetőségű csoport, amelynek tagjai ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a belga rendőrséggel együttműködve üzletszerű kerítés gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást a napokban.

Az NNI csütörtökön a rendőrség honlapján közölte: a csoportot egy házaspár irányította, a tagok között felosztották a szervezői tevékenység egyes munkafolyamatait. A többnyire hirdetés útján vagy ismeretségi körből toborzott prostituáltakat heti váltásban szállították külföldre. A nők főként autópályák menti motelekben dolgoztak, elsősorban Belgiumban, de volt, akit Hollandiába vagy Ausztriába vittek.

Az NNI február 6-án házkutatást tartott a csoport egyik tagjának pécsi lakásán, majd a férfit őrizetbe vette, a bíróság pedig később elrendelte az előzetes letartóztatását.

A csoport két másik tagja európai elfogatóparanccsal Hollandiában éppen akkor került rendőrkézre, amikor egy újonnan érkezett prostituáltat fogadtak az eindhoveni repülőtér közelében. A gyanúsítottakat kiadatási eljárás keretében Magyarországra szállították, ahol őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba kerültek.