Gazdasági ügyek miatt menesztették a Külügy szóvivőjét

Vágólapra másolva!
Az athéni nagykövetség működésének szabálytalanságai miatt szűnt meg Tóth József megbízatása. A Külügyminisztérium feljelentést is tett az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Külügyminisztérium múlt csütörtökön tájékoztatta az MTI-t arról, hogy megszűnt a megbízatása Tóth Józsefnek, a Külügyminisztérium sajtófőnökének, aki korábban athéni nagykövetként is szolgált.

A tárca szerdán megerősítette az MTI-nek a Magyar Nemzet aznapi számában közölteket, miszerint a Külügyminisztérium rendszeres belső ellenőrzési mechanizmusa gazdálkodási szabálytalanságokat tárt fel az athéni magyar nagykövetség működésében, ezért szűnt meg Tóth József sajtófőnöki megbízatása.

Mint írták, a tárca vezetése az ügyben elvégezte a szükséges vizsgálatot, amelynek eredményeként két kormánytisztviselő munkaviszonya szűnt meg. Tóth József, aki 2011 augusztusa óta a minisztérium sajtó főosztályát vezette, lemondott kormánytisztviselői jogviszonyáról.

A Külügyminisztérium a vizsgálat következményeként feljelentést tett az ügyben az illetékes nyomozati szervnél. Tóth József 1985 óta dolgozott a Külügyminisztériumnál, korábban Londonban és Washingtonban is teljesített külügyi szolgálatot.