Tizenhat év a fajtalankodó apának

Vágólapra másolva!
Éveken át fajtalankodott két fiával egy izsáki férfi, aki korábban két alkalommal is volt büntetve. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Nem jogerősen tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt egy középkorú, két kisfiával fajtalankodó izsáki férfit a Kecskeméti Törvényszék szerdán. A bírói tanács két rendbeli nemi erőszak bűntettében találta bűnösnek a vádlottat, aki folytatólagosan követte el a bűncselekményt kiskorú gyermekei sérelmére. A bíró az ítélet indoklásában kifejtette: a férfi bűnösségének foka kiemelkedő, előzőleg két alkalommal volt büntetve. Korábban kiszabott 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie.

A vádirat szerint a férfi 2007 októberétől kezdődően a lakásában heti rendszerességgel fajtalankodott gyermekeivel. Amikor a fiúk ellenkeztek, gumibottal vagy bottal bántalmazta őket, illetve további veréssel fenyegetőzött.

Az ügyészség szerint a vádlott négy éven keresztül követte el a bűncselekményt. Élettársa 2007-ben költözött el tőle, azt követően az akkor 9, illetve 7,5 éves gyereket az anya és a vádlott egymást hetente váltva nevelte. A férfi édesanyja és nővére gyakran kijárt az Izsák külterületén lévő tanyára segíteni, ahol az apa a gyerekekkel egyedül élt.

A vádlott a bíróságon nem tett vallomást, ezért a bíró a nyomozás során tett vallomásait olvasta fel a tárgyaláson, de a férfi azokban sem beszélt a bűncselekmény elkövetéséről. A gyerekeket több alkalommal kihallgatták, pszichológus is megvizsgálta őket. A fiúk a vallomásaikban részletesen beszámoltak az esetekről.

A férfit nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntettével vádolta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, az előzetes letartóztatásban lévő vádlott és védője felmentésért fellebbez bizonyítottság hiánya miatt. A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.