Nevelőanyja ölhette meg a kaposvári kisfiút

Megtalálták a Kaposváron eltűnt 11 éves kisfiú holttestét
Vágólapra másolva!
Egy erdőben találták meg a Kaposváron eltűnt kisfiút holttestét. Három embert őrizetbe vettek, a somogyi főrendőr azt mondta, családon belüli gyilkosság történt. A kisfiú már akkor halott volt, amikor nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését, a nő félrevezette a hatóságot. A főkapitány szerint az elkövetés eszközeit, egy ásót és egy kést is megtalálták, de "nincs az a jel, amely mellett a televízió képernyőjén elviselhető lenne az elkövetés módja".
Vágólapra másolva!

Előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett a hétfőn Kaposváron eltűnt 11 éves felsőmocsoládi fiú, nevelőapjának élettársát és két hajléktalant őrizetbe vettek a gyilkosság miatt - közölte Piros Attila Somogy megyei rendőrfőkapitány szombati sajtótájékoztatóján. A kisfiú már halott volt hétfőn éjjel, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését, a nő félrevezette a hatóságot. A rendőrség szombat reggel a kaposvári egyetem mögötti erdőben találta meg a kisfiú holttestét. Az etűnését bejelentő nő és a két hajléktalan férfi alaposan gyanúsítható a gyilkosság elkövetésével. A főrendőr szerint családon belüli gyilkosság történt.

Szita Bencét különös kegyetlenséggel gyilkolták meg, többek között késsel. Piros Attila kegyeleti okokból további részleteket nem árult el a gyilkosságról, de annyit még közölt, hogy előre megásták a kisfiú sírját. Az elkövetés eszközeit - ásó, kés - is megtalálták, de mint fogalmazott: "nincs az a jel, amely mellett a televízió képernyőjén elviselhető lenne az elkövetés módja".

Óráról órára más mondott

A rendőrség október 30-án kapott bejelentést a kisfiú előző napi eltűnéséről, de később kiderült, hogy a bejelentés hamis állításokat tartalmazott. Piros Attila szerint a bejelentő állításai óráról órára változtak, és azt a gyanút erősítették, hogy köze lehet a bűncselekményhez.

A fiút először Sántos és Szentbalázs települések között keresték, ahol egy régi temetőben találtak egy előre megásott sírt. A sírhelynél vér és szövetmaradványok is voltak. A Magyar Televízió híradója szerint a tettesek előbb ide temették a fiút, majd később kiásták, és máshová vitték. Pénteken a rendőrök a keresést áttették Toponár közelébe, és ott később ráakadtak a kisfiú holttestére. A rendőrség az indítékot még nem tudja pontosan, de vannak feltevéseik.

"Na mizu?"

A kisfiú kiegyensúlyozott, rendezett környezetben élt, állítólag nem volt konfliktusa nevelőapja élettársával. Sőt, a gyilkosság előtt egy közösségi portálon még üzenetet is váltott a nővel, aki azt kérdezte tőle: "Na mizu?" - számolt be a Híradó.

Forrás: MTI/Varga György
Forrás: MTI/Varga György

Rendőrök biztosítják helyszínt, ahol a testet megtalálták

Az eltűnés bejelntése után több mint félszáz rendőr kereste a fiút, és önkéntesek is segítettek. Folyamatosan figyelték a térfigyelő kamerák felvételeit, több tucat lakossági bejelentést ellenőriztek, de legfőképpen azt próbálták meg feltárni, hogy a gyerek az eltűnésének napján merre járt, és mit csinált.

Az eltűnést bejelentő, magát a kisfiú nevelőanyjának mondó nő kihallgatása után során felmerült ellentmondások, egyes állításainak valótlansága, vallomásának többszöri megváltoztatása aztán felvetette annak gyanúját, hogy nem eltűnési ügyről van szó. A rendőrség feltérképezte a nő kapcsolatrendszerét, így került a látókörébe egy kaposvári hajléktalan férfi, akinél az állítólag eltulajdonított gépjárművet megtalálták, valamint annak egy szintén hajléktalan társa. Az eltulajdonított járműről a nő a kisfiú eltűnésével egy időben értesítette a rendőrséget, mondván: amíg ő a kisfiú után szaladt, a kocsiban hagyta a kulcsot, és az autót ellopták.)

Elmeorvos vizsgálja

A bűncselekmény indítékának vizsgálata, valamint az elkövetés módszerére vonatkozó orvos szakértői vizsgálatok megkezdődtek, illetve folyamatban vannak - közölte a főkapitány. A rendőrség a bűncselekmény elkövetésével jelenleg három embert gyanúsít, a 47 éves P. Erika kaposvári lakost, valamint az 57 éves B. József és a 41 éves K. József hajléktalant. Mindhárman bűnügyi őrizetben vannak, a rendőrség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat.

A Híradó beszámolója szerint a hajléktalanoknak néhány ezer forintot fizetett a nő, és a gyanúsítottak már részleges beismerő vallomást tettek, de elsősorban magukat mentik, és a többieket igyekeznek bemártani. A nőt jelenleg elmeorvos vizsgálja.