Bábuégető tibetiek miatt izgult a kínai követség

Vágólapra másolva!
Rövid időre lezárták Kína budapesti nagykövetségének környékét, miután egy Tibet függetlenségéért küzdő csoport benzinnel lelocsolt egy szalmabábut, majd felgyújtotta. A rendőrség hat embert garázdaság miatt előállított.
Vágólapra másolva!

Rendőrök zárták körbe rövid időre Kína budapesti nagykövetségét, miután az Atv.hu hírportál információja szerint Tibet függetlenségéért küzdő emberi jogi aktivisták benzinnel leöntötték és fölgyújtották a tibeti függetlenséget jelképező szalmabábut. A mintegy tízfős csoport tibeti zászlókat lengetett, a nagykövetség kerítésére pedig - vélhetően önmagukat fölgyújtott - tibetiek arcképeit feszítette ki, miközben azt kiabálták: "Free Tibet!". Az Atv.hu szerint a bábuégetésről videofelvétel is készült.

Az Atv.hu szerint az eset szerda délelőtt történt, az [origo] tudósítója azonban háromnegyed egy körül egyetlen rendőrt sem látott már a Benczúr és a Bajza utca kereszteződésében, illetve a kínai nagykövetség épületénél.

A Budapesti-rendőrkapitányság az [origo] kérdéseire írásban azt válaszolta, hogy a délelőtti órákban hat ember egy bábut gyújtott meg a Városligeti fasornál, a kiérkező rendőrök hat főt csoportos garázdaság miatt előállítottak a VI. kerületi rendőrkapitányságra.