Öt évet kapott a gyerekeit megmérgező nő

Vágólapra másolva!
A pszichiátriai kezelésre járó nő kilátástalannak látta helyzetét, ezért megmérgezte három nevelt gyerekét. Egy kislányon már nem tudtak segíteni az orvosok. Jogerősen öt év börtönre ítélték.
Vágólapra másolva!

Több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság azt a nőt, aki 2011-ben megmérgezte nevelt lányát, és két nevelt fiát is próbálta megölni. Öt év börtönre ítélte a bíróság, a döntés jogerős.

A most 48 éves vádlott egy kislányt és egy fiú testvérpárt fogadott örökbe élettársával. A három gyerekről az asszony kifogástalanul gondoskodott annak ellenére, hogy a két fiú nehezen kezelhető volt, míg a kislányt gyermekkori agyi bénulás érte, mindezért kiemelt figyelmet kellett rájuk fordítani.

2006-tól a nő szorongásos problémákkal küzdött, ambuláns pszichiátriai kezelésre szorult, ám erről nem tájékoztatta a nevelőszülői tanácsadókat. 2011. július 18-án a vádlott férje dolgozni ment, amikor a korábban már öngyilkossággal próbálkozó asszony hirtelen arra az elhatározásra jutott, hogy helyzete kilátástalan, végez magával, és megöli a három, általa szeretett gyereket is.

A nő belülről bezárta a ház ajtaját, az ablakfüggönyöket behúzta, a három gyereknek pedig whiskyvel együtt gyógyszereket, főleg antidepresszánsokat adott be, amelyekről azt állította, az orvos írta föl nekik. A vádlott maga is beszedett néhány tablettát. Lefeküdtek az egyik szobában, tévét néztek, amikor pedig a kislány rosszul lett, a nő átvitte egy másik helyiségbe, betakarta, majd ráfeküdt, amíg a mozgása meg nem szűnt. Ezt követően a vádlott a konyhában újabb gyógyszereket vett be, whiskyt ivott rá, majd visszafeküdt a két fiú mellé az ágyba.

A rendőrséget és a mentőket a rokonok értesítették, miután nem tudtak bejutni a házba. A kislányon már nem tudtak segíteni, meghalt, míg a két fiú gyomrát kimosták, majd a nevelőanyjukkal együtt kórházba szállították őket.